Selvkjørende biler, jomfrusjekk og nytt fylke – disse sakene bør du få med deg i dag, 15. september

(Dette er webversjonen av et daglig nyhetsbrev som du kan få rett i innboksen din, gratis og reklamefritt.) En av ukas bedre føljetonger er Washington Posts jakt på et nesten to meter høyt Donald Trump-maleri som presidentkandidaten kjøpte i 2007 for pengene til sin veldedige stiftelse. Siste clou: En golfklubb i Florida. Ellers: Fylkesrådmennene Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane går inn for å slå seg sammen til storfylket «Vestlandsregionen» innen 2020. Intensjonsavtale om sammenslåing ble klar i natt, melder NRK. Det gjenstår å meisle ut detaljer – og få flertall i fylkestingene, som får saken til behandling i løpet av høsten. Helsedepartementet slår fast at leger som utfører såkalte «jomfru-undersøkelser» for å finne ut om en kvinne har debutert seksuelt – en undersøkelse som uansett baserer seg på eldgamle myter om kvinnens anatomi – bryter loven. Helseminister Bent Høie sier slike leger bidrar til kontroll av unge jenters privatliv og kan vente seg reaksjoner fra myndighetene. Det kan være alt fra advarsler til inndragning av autorisasjonen, skriver Aftenposten. Den samme helseministeren benekter at han har stoppet en forskningsstudie som viser at nøytrale snusbokser ikke vil ha noen effekt på nordmenns tilbøyelighet til å putte tobakk under leppa.«Rapporten passet dårlig i den politiske agendaen til helseministeren, og vi fikk høre at representanter for departementet ønsket å utsette off...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.