Sanner om kommentarfeltet: – Jeg måtte ta pauser. Det er kvalmende

Kunnskaps- og intergreringsminister Jan Tore Sanner.

Massedrapet på muslimer i byen Christchurch på New Zealand rystet en hel verden fredag - så langt er 50 mennesker bekreftet døde, mens enda flere er skadd. Politiet mener gjerningspersonen bak det høyreekstreme terrorangrepet er 28 år gamle Brenton Tarrant, som har forsøkt å rettferdiggjøre de uhyrlige handlingene i et egenskrevet «manifest» der Anders Behring Breivik blir trukket fram som inspirasjonskilde.

Nettstedet Resett publiserte flere tekster om drapene på New Zealand fredag. I det forhåndsmodererte kommentarfeltet under disse tekstene argumenterer flere lesere for at den virkelige årsaken til massedrapene på muslimer er islam eller muslimsk innvandring til vestlige land.

«Disse folkene er ikke terrorister, men MOTSTANDSFOLK», heter det blant annet om gjerningspersonene (les hele vår gjennomgang her).

Sanner: - Politiet bør se på dette kommentarfeltet

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner tok under Høyres landsmøte i helgen et oppgjør med hatske ytringer på nett, der noe av bakteppet var at Erna Solbergs kondolanse-post etter terroren på New Zealand måtte slettes fra Facebook da kommentarfeltet ble fylt av hatefulle meldinger.

Dagbladet har bedt Sanner om å lese Filter Nyheters sak om Resetts kommentarfelt i kjølvannet av massedrapene.

- Jeg måtte ta pauser. Det er kvalmende, sier Sanner, som er spesielt opprørt over at Resett publiserer disse meldingene når kommentarfeltet er forhåndsmoderert:

- Resett-redaktøren bærer et tungt ansvar når han slipper gjennom den type kommentarer.

Sa...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.