Resetts kommentarfelt etter massedrapene: – Motstandsfolk, ikke terrorister

49 mennesker ble fredag drept i det som karakteriseres som et høyreekstremt terrorangrep mot to moskéer i byen Christchurch på New Zealand. En av gjerningspersonene har identifisert seg selv som 28 år gamle Brenton Tarrant, som i sosiale medier har lenket til et 74 sider langt «manifest» der han forsøker å rettferdiggjøre massedrapet. Note 23. juni 2021: Etter publisering av denne artikkelen 15. mars 2019 ble det klart at Tarrant var alene om ugjerningen, samt at 51 mennesker ble drept og 40 skadet i det høyreekstreme angrepet. Det såkalte manifestet fremstår som en blanding av internett-spesifikk «alt right»-sjargong ment for å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.