Russland skal ha bedt Kina om militær bistand til Ukraina-invasjonen

USA SIER RUSSLAND HAR bedt Kina om militær bistand til til invasjonskrigen i Ukraina, helt siden krigen startet for tre og en halv uke siden. Kreml skal også ha anmodet kineserne om å bidra med økonomisk støtte for å stå imot vestlige sanksjoner, ifølge amerikanske myndigheter. Den kinesiske ambassaden i Washington DC har respondert på nyheten ved å si at Kinas strategi om å hindre krigen fra å eskalere, ligger fast. Joe Bidens sikkerhetspolitiske rådgiver Jake Sullivan vil bruke et lenge planlagt møte med denmektige kinesiske utenrikspolitikerenYang Jiechi i Roma i dag til å advare Beijing mot å gi Russland bistand av noe slag. «Vi vil ikke akseptere at Russland får en livlinje fra de økonomiske sanksjonene fra noe land i verden», sa Sullivan på CNN i går kveld. 

SELV OM INGENTING TYDER PÅ at Vladimir Putin har endret holdning til krigføringen i Ukraina rapporteres det om forsiktig optimisme i forkant av nye videomøter mellom ukrainske og russiske forhandlere i dag. Mykhailo Podolyak, rådgiver til den ukrainske presidenten, sa i en video på Telegram i går at Russland er blitt mer mottakelige for ukrainske argumenter. Kreml har sagt seg åpne for at det arrangeres samtaler direkte mellom presidentene i de to landene.

VOLODYYR ZELENSKYIJ HAR GJENTATT sine anmodninger om at Nato iverksetter en flyforbudssone over Ukraina. «Stenges ikke luftrommet er det et spørsmål om tid før russiske missiler faller på Nato-territorium», sa han i gårsdagens videotale. Russiske missiler traff søndag områder langt vest i Ukraina, to mil fra den polske grensen og tidligere uberørt av konflikten. 35 ble drept på en militærba...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.