Russland mobiliserer i øst-Ukraina: Donbas-by kan bli krigens avgjørende slag

BEVISENE PÅ DRAP PÅ sivile som er avdekket i ukrainske byer som Butsja er bare toppen av isfjellet, sa utenriksminister Dmvotro Kuleba på en pressekonferanse i går. Kuleba sier «grusomhetene fra Butsja, Mariupol og andre steder» krever at G7 og EU innfører hardere sanksjoner mot Russland. President Volodomyr Zelenskyj sier de sivile tapene kan være enda større andre steder, og kritiserte i sin tale vestlige ledere for å være for trege i reagere med nye tiltak. Joe Biden har nok en gang omtalt Vladimir Putin som «krigsforbryter» etter å ha sett bildene fra byene russerne har forlatt etter noen ukers okkupasjon. Storbritannias utenriksminister Liz Truss lover en «tøff, ny bølge av sanksjoner».

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier EU er klar for å sende etterforskere til Ukraina for bidra til dokumenteringen av de påståtte russiske forbrytelsene mot menneskeheten. En ukrainsk etterforskning er allerede i gang. «Enhver russer skal få vite sannheten», er målet til Zelenskyj. Ukrainsk etterretning har offentliggjort en liste med navnene til 2 000 russiske soldater de hevder var i Butsja.

Å KOMME TIL SLOVJANSK VESTFRA og skape en korridor inn mot resten av Donbas-regionen er trolig russernes neste prioriterte mål, ifølge Institute for the Study of War i Washington DC. De skriver byen i øst-Ukraina kan bli åsted for et avgjørende slag. Å ta Slovjansk er essensielt for den russiske innsatsen for å sikre okkupasjonen av de østlige regionene Donetsk og Luhans, mener tenketanken.

USA TEST-AVFYRTE ET hypersonisk missil i midten av mars, men holdt det hemmelig for ikke å øke spenningen rundt Joe Bidens ...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.