Russiske styrker inn i Ukraina – «brudd på folkeretten» – børsras i Asia

VLADIMIR PUTIN HAR BEORDRET russiske styrker til å krysse grensen til Ukraina og gå inn i de østlige separatistenklavene Donetsk og Luhansk, som i går fikk den russiske presidentens støtte til å erklære seg uavhengige – en eskalering av konflikten som er fordømt av FN og en rekke land over hele verden (det er uklart om de russiske soldatene vil besette de to utbryter-regionene i sin helhet, eller om de i denne omgang vil holde seg i områdene som er kontrollert av prorussiske opprørere).

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj har i en tv-sendt tale gjort det klart at landets suverenitet er krenket og at det ikke er aktuelt å avstå landområder frivillig. EU, Storbritannia og USA svarer med å innføre nye økonomiske sanksjoner mot både Russland og enkeltpersoner involvert i forretningsvirksomhet i Donetsk og Luhansk. OSSE betoner at Russland bryter folkeretten og Minsk-avtalene fra 2014 og 2015.

Børsene i Asia er kraftig ned i natt; særlig går det hardt ut over aksjer i teknologiselskaper i Kina, mens prisen på nordsjøolje og gull stiger. The Guardian/New York Times/Dagens Næringsliv

CANADAS PARLAMENT forlen...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.