Russiske soldater 30 kilometer fra Kyiv – Zelenskyj sier han er mål nummer 1

RUSSLANDS INVASJON AV UKRAINA FORTSETTER. BAKKESTYRKER NÆRMER SEG KYIV. Innenriksdepartementet i Ukraina har i morgentimene i dag bekreftet at et nytt angrep på hovedstaden er i gang, etter at at nyhetsorganisasjoner med folk på bakken meldte om flere kraftige eksplosjoner i 03.30-tiden norsk tid – trolig russiske missil-nedslag. 

Bakkestyrker som har invadert nordfra presser på mot hovedstaden og befinner seg ifølge Pentagon-kilder bare rundt 30 kilometer fra bygrensa. Underveis skal de blant annet ha tatt ansatte ved Tsjernobyl-kraftverket som gisler. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier russiske sabotører allerede opererer inne i Kyiv og oppfordrer borgerne til å være årvåkne. Zelenskyj sier en av russernes fremste mål nå er å ta ham og hans familie, men at han ikke forlater byen.

Det meldes også om harde angrep på andre byer, inkludert millionbyen Kharkov. Ukrainerne skal ha klart å stanse en offensiv mot Tsjernihiv og har ifølge det britiske forsvarsdepartementet ytt sterkere motstand enn russerne forventet. Internasjonale analytikere sier likevel at motstanden er svakere i sør og øst. Det ukrainske forsvaret melder selv at de holder stand ved viktige havner ved Svartehavet.

137 ukrainere skal være drept i krigens første døgn, mange av dem sivile. 316 er registrert skadet.

USAs president Joe Biden har annonsert en ny runde med sanksjoner som søker å gjøre Vladimir Putin til en «paria», ved å kutte tilgangen til finansmarkeder for russiske banker og oligarker og stanse eksport av teknologi russerne kan utnytte til militære formål. Foreløpig er russisk energisekto...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.