Krig i Ukraina – hva skjer nå med det grønne skiftet?

«It has taken the current crisis for Germany and the EU to recognize that its co-dependence on Russian gas is a geopolitical and climate nightmare from which they must finally awake. Reducing Russian gas reliance is a huge climate and moral imperative that Europe must prioritize.»

- Paul Bledsoe, tidligere klimarådgiver for Clinton-administrasjonen


NATT TIL TORSDAG RULLET russiske stridsvogner inn i Ukraina, og den første europeiske storkrigen på over 70 år var et faktum. I motsetning til mange kriger i nyere tid handler konflikten denne gang lite om fossil energi og mer om sovjet-imperialistiske vyer. Naturgass spiller likevel en nøkkelrolle i den siste tidens hendelser, og invasjonen kan få konsekvenser både for framtidas energiforsyning og det grønne skiftet. Ukas nyhetsbrev skal handle om geopolitikk som overlapper klimapolitikk, men først:

UKAS RUNDE

  • Klimaendringer er i ferd med å endre syriske brødoppskrifter. Det skriver New York Times. Etter krig og langvarig tørke er det dårlig med hvete. Nå er syriske bakere tvungne til å spe ut hvetemel med maismel, og det tradisjonelle hvite flatbrødet «manoushi» er i ferd med å bli gult. «We feed corn to chickens», sier en syrisk bonde til avisa. «What are we – chickens?»
  • I en ny rapport hevder DNV at mangel på kompetent a...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.