Russiske logistikkproblemer har stanset fremrykningen i Ukraina

STADIGE MOTANGREP OG STORE LOGISTIKKPROBLEMER har for alle praktiske formål stanset den russiske fremrykningen i Ukraina. Russland bruker nå store deler av militærstyrken i landet på å forsvare forsyningslinjene, og det begrenser muligheten for nye offensiver, sier det britiske forsvarsdepartementet i sin siste rapport om krigen. «Motviljen til å manøvrere på tvers i terrenget, manglende kontroll på luftrommet og begrenset kapasitet til å bygge broer hindrer Russland å forsyne de fremste styrkene med basisvarer som mat og drivstoff», sier den britiske forsvarsattacheen Mick Smeath, ifølge The Guardian. Også det amerikanske forsvarsdepartementet mener nå at frontlinjene de forskjellige stedene i landet synes frosset fast.

Den ukrainske presidenten Volodomyr Zelenskyj sa i sin tale i natt at Ukraina er et annet land i dag, enn da Russland annekterte Krim-halvøya og startet et opprør i Donbass-regionen i 2014 og 2015. «Okkupantene trodde de kom til det Ukraina de kjente fra før, som de hadde korrumpert og ikke var redde for. Men vi er annerledes nå. Det har gjort oss i stand til å forsvare oss mot et fullskalaangrep i 22 dager», konstaterte Zelenskyj.

VLADIMIR PUTIN HAR I EN telefonsamtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nok en gang presisert sine krav for å avslutte krigen. De mest problematiske dreier seg om statusen til Krim-halvøya og Donbass-regionen. «Presidentens krav er likevel ikke så harde som man kan ha fryktet, og virker knapt å ha vært verdt blodsutgytelsene og ødeleggelsene Russland har påført Ukraina. Gitt Putins hardhendte kontroll over russisk medie vil det være enkelt for ham å spinne det som en seier. For Ukraina vil en fredsavtale komme med betydelig...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.