Russisk nobelpris-vinner lanserer europeisk utgave av avisa Novaja Gazeta

NOVAJA GAZETA I LATVIA: Den russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitri Muratov er redaktør, gir ut sin første papirutgave etter de bestemte seg for å stoppe all publisering i Russland. I Latvia blir avisen omdøpt til Novaja Gazeta Europa og gis ut i ny europeisk drakt. Senere er planen at de også skal selge aviser i Estland, skriver NRK.  Redaktørene i Novaja Gazeta begrunnet nedleggelsen med at de hadde fått to varsler fra Russland om at de brukte såkalte «utenlandske agenter» i sendingen, og de fryktet å bli lagt helt ned. I tillegg har Russland innført en ny medielov […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.