Filippinenes blodtørstige president Rodrigo Duterte gir EU finger'n og føyer til et «fuck you», her er hele Nord-Koreas internett, og i går lo jeg mye av av å se for meg storøyde Sosialistisk ungdom-ledere på smøretur hos Lockheed Martin betalt av USA, våpenprodusentene og LO/Aps tankesmie. Ellers:

Krise etter FN-bombingen
Ifølge USA tyder alt på at det var et russisk Su-24-fly som bombetden 31 lastebiler lange FN-konvoien med hardt tiltrengt mat, klær og ni tonn medisiner til sivilbefolkningen vest i Aleppo mandag. Sammen med USAs feilbombing av syriske styrker i forrige uke kan det bety slutten for den skjøre samarbeidsavtalen om våpenhvile og humanitære forsyninger. FN har karakterisert konvoiangrepet som en mulig krigsforbrytelse, og fra talerstolen i New York i går kalte generalsekretær Ban Ki-moon bombingen «sickening, savage and apparently deliberate». Rundt 20 hjelpearbeidere fra FN og Røde halvmåne ble drept. Russland benekter ennå å ha stått bak, men hevder samtidig at et kjøretøy med opprørere ble sett kjørende ved siden av kolonnen.

 

Vil ha forbud mot «Nordisk motstandsbevegelse» 
Finlands statsminister vurderer dagens ekstremismelovgivning med tanke på å kunne forby den finske avdelingen av «Den nordiske motstandsbevegelsen», slik flere har tatt til orde for. I går ble en tidligere straffedømt 26-åring som beskrives som sentral i den nynazistiske organisasjonen, varetektsfengslet for dødsvolden mot Jimi Joonas Karttunen (28). Han ble sparket ned da han konfronterte nynazistene på et torg i Helsingfors forrige lørdag, og døde av skadene han pådro seg da han slo hodet i asfalten. «Den nordiske motstandsbeveglsens» leder i Norge, Haakon Forwald, mener offeret «selv var delaktig i å sette seg i en slik situasjon».
Bakteriekrigen
Samtlige 193 FN-stater vil nå signere en erklæring om å gå til global krig mot antibiotikaresistente bakterier, og er enige om at det dreier seg om «den største trusselen mot moderne medisin».Anslagsvis 700 000 mennesker dør hvert år av bakterieinfeksjoner som medisiner ikke biter på, og situasjonen vil eskalere raskt om myndighetene ikke får bukt med unødvendig antibiotikaforskriving. FN er i hvert fall ikke for tidlig ute. Penicillin-oppdager Alexander Fleming advarte mot resistens allerede i nobeltalen i 1945 og oppbygning av krisen har vært synlig gjennom tiår.