Ropstad: — Tvillingabort gir for stor risiko for at det andre barnet dør. LEGE: — Det er faktisk lavere risiko

Kjell-Ingolf Ropstad, KrF.
KrFs forhandlingsleder Kjell-Ingolf Ropstad har fått mye å svare for i eget bakland etter han tapte slaget om abortlovens paragraf 2 c i regjeringsforhandlingene. Ropstad fikk imidlertid gjennomslag for at kvinner må søke nemnd om tvillingabort i stedet for å bestemme dette selv. Om dette sa han følgende på NRK-programmet Politisk kvarter fredag morgen: «De faglige anbefalingene er en frykt for at hvis du tar abort på det ene barnet, så er risikoen for at det andre barnet også dør så stor at en ikke bør gjøre det». Bare så det er klart: Kvinner vil fortsatt kunne abortere ett eller […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.