Rekordbot til Facebook for valgkamp-annonser, overskuddet svikter

TEKNOLOGISELSKAPET META er ilagt det som kan være USAs største bot for brudd på valgkamp-regler om finansiering. Selskapet må betale delstaten Washington litt under 25 millioner dollar for å skjule identiteten og pengebruken til de som plasserer politiske annonser på Facebook. Samtidig blir det klart at selskapet halverte overskuddet i tredje kvartal i år, og varsler «betydelige endringer» for å bedre lønnsomheten. Det er særlig Mark Zuckerbergs hjertebarn, satsingen på virtuelle verdener, som koster selskapet dyrt samtidig som annonseinntektene synker. 
Mange av de største amerikanske teknologiselskapene har i det siste rapportert betydelige svikt i overskuddene, og sender ut bekymringsfulle signaler om oppbremsing i økonomien.Yahoo (AFP)/NTB/New York Times

OGSÅ SØRKOREANSKE SAMSUNG melder om oppbremsing. Samtidig ansetter den sørkorenske elektronikk-giganten selskapet den korrupsjonsdømte sønnen til en tidligere toppsjef som ny administrerende direktør. NTB/BBC News

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.