Regjeringsrulett og russiske nasjonalister

KrF er det partiet i Norge som er mest mot gambling, men har  Norges største politiske gambler som leder, skriver Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk om Knut Arild Hareide etter at Krfs landsstyre i helga vedtok å gå til valg på å kaste Frp ut av regjeringa (mens døra holdes på gløtt for Ap-samarbeid). Ellers: Mandag morgen skal Arbeiderpartiet ha kommet til enighet med regjeringspartiene om hovedtrekkene i langtidsplanen for Forsvaret. Mer penger til Hæren og Heimevernet medfører trolig at Setesmoen leir i Rauma, som huser HV-distrikt 11, skal være reddet inntil videre, melder NRK. Aftenposten skriver at Kystjegerkommandoen berges fra nedleggelse, Hærens helikoptere blir værende på Bardufoss og at man skal begynne oppbygningen av kampluftvern for Hæren. Den formålsløse krigen Den norske militære operasjonen i Afghanistan, som kostet ti nordmenn livet og varte fra 2002 til 2012, var preget av fullstendig mangel på motiver: Ingen visste hvorfor vi var der, skriver oberstløytnant Harald Høiback ved Forsvarets stabsskole i en kommentar på NRK Ytring. Han sammenlikner krigen med en familie der ingen av medlemmene egentlig ønsker å dra på søndagstur, men alle ofrer seg fordi de tror de andre har utbytte av turen. På samme måte ville ingen av nasjonene som deltok i Afghanistan ødelegge stemningen ved å vise noe annet enn solidaritet med USA, som på sin side aldri hadde noen annen interesse av landet enn å drive ut terroristene, skriver Høiback. ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.