KrF er det partiet i Norge som er mest mot gambling, men har  Norges største politiske gambler som leder, skriver Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk om Knut Arild Hareide etter at Krfs landsstyre i helga vedtok å gå til valg på å kaste Frp ut av regjeringa (mens døra holdes på gløtt for Ap-samarbeid).

Ellers:
Mandag morgen skal Arbeiderpartiet ha kommet til enighet med regjeringspartiene om hovedtrekkene i langtidsplanen for Forsvaret. Mer penger til Hæren og Heimevernet medfører trolig at Setesmoen leir i Rauma, som huser HV-distrikt 11, skal være reddet inntil videre, melder NRK. Aftenposten skriver at Kystjegerkommandoen berges fra nedleggelse, Hærens helikoptere blir værende på Bardufoss og at man skal begynne oppbygningen av kampluftvern for Hæren.
Den formålsløse krigen

Den norske militære operasjonen i Afghanistan, som kostet ti nordmenn livet og varte fra 2002 til 2012, var preget av fullstendig mangel på motiver: Ingen visste hvorfor vi var der, skriver oberstløytnant Harald Høiback ved Forsvarets stabsskole i en kommentar på NRK Ytring. Han sammenlikner krigen med en familie der ingen av medlemmene egentlig ønsker å dra på søndagstur, men alle ofrer seg fordi de tror de andre har utbytte av turen. På samme måte ville ingen av nasjonene som deltok i Afghanistan ødelegge stemningen ved å vise noe annet enn solidaritet med USA, som på sin side aldri hadde noen annen interesse av landet enn å drive ut terroristene, skriver Høiback. (Ifølge Aftenposten hadde Norge 116 formelle delmål i Afghanistan, hvorav flere av de rent militære ble oppnådd, mens mål som å «beskytte sivilbefolkningen» og «begrense opprøret» ikke ble det).
Strengere religionspoliti

Blasfemisaker har tradisjonelt vært sjeldne i verdens mest folkerike muslimske land, men nå vurderer påtalemyndigheten i Indonesia å reise sak mot den populære kristne politikeren Basuki Tjahaja Purnama, som ligger an til å bli gjenvalgt som guvernør i hovedstaden Jakarta neste år. Purnama ble i helga avhørt av politiet fordi han på humoristisk vis skal ha tilbakevist et koranvers om at «muslimer ikke må la seg lede av ikke-muslimer». Saken har fått stor oppmerksomhet, og fredag demonstrerte over 200 000 mennesker mot Purnama, skriver Wall Street Journal. Ifølge Amnesty var det bare 10 blasfemisaker i de tjue årene diktatoren Suharto ledet Indonesia, mens det nå har vært 100 dommer de siste ti årene.