Regimekritiker i Qatar dømt til fengsel

QATAR-KRITIKER DØMT: Regimekritiker Abdullah Ibhais ble i dag dømt til tre års fengsel i Qatar for påstander om bestikkelse. Selv hevder 35-åringen at han ble tvunget til å avgi en falsk tilståelse for de økonomiske forholdene under trussel, som en direkte følge av at han forsvarte migrantarbeiderne som streiket i august 2019. Opprinnelig var han dømt til fem års fengsel før han anket.

Filter Nyheter har tidligere skrevet at to menneskerettsorganisasjoner etter en grundig undersøkelse konkluderte med at Ibhais ikke fikk en rettferdig rettssak da bevisene som ble lagt fram var «vage, inkonsekvente og noen tilfeller motstridende». FairSquare-direktør Nicholas McGeehan understreket at det ikke ble lagt fram noen andre beviser mot tobarnsfaren enn hans egen tilståelse, en tilståelse Ibhais selv hevder ble tvunget fram under trussel. 

«Qatars rettssystem trenger en seriøs gransking før VM. Ellers vil ingen besøkende supportere være trygge», skriver fotballbladet Josimar om dommen. 


SOM VISEPRESIDENT og president på Stortinget har Eva Kristin Hansen vært storforbuker av privatsjåfør, avslører AftenpostenAp-politikeren har siden hun kom inn i presidentskapet i 2017 brukt Stortingets biltjeneste over 700 ganger, flere enn de andre i presidentskapet til sammen. De fleste turene var mellom...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.