Rapport: Elektrifisering av norske oljeplattformer gir stor global klima-effekt

TORSDAG KOM nok en rapport om elektrifisering av sokkelen, et av de virkelig store spørsmålene i norsk klimapolitikk. Rapporten hevder elektrifisering vil gi global klimaeffekt, men får motbør fra flere hold. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

  • På tirsdag delte Olje- og energiminister Terje Aasland ut 47 nye lisenser i de modne områdene på norsk sokkel (TFO). 25 selskaper får tilbud om lisenser, og Equinor får aller flest. Det skriver DN. Bare to av lisensene ligger i det sårbare Barentshavet, og LO-topp etterlyser mer aktivitet her. 
  • Equinors norgessjef Kjetil Hove forsikrer LO om at det omstridte Wisting-feltet kun er utsatt. Det skriver DN. «Wisting kommer, Frode [Frode Alfheim i LO, red.anm.]. Vær tålmodig», sa Hove under en paneldebatt i Sandefjord på tirsdag.
  • La Nina nådde maks effekt i 2022 og kjølte ned kloden betraktelig. Det skriver klimaforsker James Hansen i et nyhetsbrev. Det er ventet at 2023 blir betraktelig varmere og at global oppvarming når +1,4 til 1,5C i 2024.
  • Snøløse europeiske skisentre er en forsmak på det som kommer. Det skriver Washington Post. Forskere mener skikjøring vil bli umulig ved skisentre på «middels høyde» inn...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.