Rapport: Elektrifisering av norske oljeplattformer gir stor global klima-effekt

TORSDAG KOM nok en rapport om elektrifisering av sokkelen, et av de virkelig store spørsmålene i norsk klimapolitikk. Rapporten hevder elektrifisering vil gi global klimaeffekt, men får motbør fra flere hold. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

 • På tirsdag delte Olje- og energiminister Terje Aasland ut 47 nye lisenser i de modne områdene på norsk sokkel (TFO). 25 selskaper får tilbud om lisenser, og Equinor får aller flest. Det skriver DN. Bare to av lisensene ligger i det sårbare Barentshavet, og LO-topp etterlyser mer aktivitet her. 
 • Equinors norgessjef Kjetil Hove forsikrer LO om at det omstridte Wisting-feltet kun er utsatt. Det skriver DN. «Wisting kommer, Frode [Frode Alfheim i LO, red.anm.]. Vær tålmodig», sa Hove under en paneldebatt i Sandefjord på tirsdag.
 • Ny rapport hevder at elektrifisering av oljeplattformer fører til betydelige utslippskutt globalt, ikke bare i Norge. Det skriver DN. Rapporten er utført av Thema Consulting på bestilling av oljenæringens egen interesseorganisasjon, Offshore Norge.
 • La Nina nådde maks effekt i 2022 og kjølte ned kloden betraktelig.

  Bli abonnent for å lese videre

  Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

  Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.