Rakettnedslag 300 meter fra atomkraftverk

UKRAINA BESKYLDER RUSSLAND for å drive «kjernekraft-terrorisme» etter at et kraftig missil i går slo ned 300 meter fra et atomkraftverk i Juzjnoukrajinsk i Mykolaiv fylke, langt fra frontlinjene i den pågående krigen. Ingen er skadet og reaktoren opprettholdt driften, mens et vannkraftverk i nærheten måtte midlertidig stenges etter angrepet. Også på Zaporizjzja-kraftverket, der FN-inspektører er utplassert for å overvåke driften under russisk okkupasjon, ble det mandag meldt om ny bombing. Det skjer mens ukrainske styrker rykker stadig lenger østover nord i landet, der de nå har begynt å gjenerobre land i Luhansk-regionen.AP News/New York Times/The Guardian

MYNDIGHETENE I Kirgisistan og Tadsjikistan er enige om å trekke militærstyrker unna grenseområdene, etter at harde kamper i forrige uke ble avsluttet med en våpenhvileavtale. VG (NTB)/Euractiv (Reuters) 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.