Rajas «gjennomslag i regjeringen» forduftet: Dropper kutt i HRS’ millionstøtte

Da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i fjor høst kuttet støtten til stiftelsen Human Rights Service (HRS) med 500 000 kroner i forslaget til statsbudsjett, ble det bråk internt i regjeringen. Kuttet ble kritisert av Frp-profiler som Siv Jensen og Sylvi Listhaug - men hyllet av Venstre-politiker Abid Raja, som kalte det «et gjennomslag for Venstre i regjering» og tok æren for hele kuttet: Krangelen endte imidlertid med et politisk kompromiss, senere omtalt som «HRS-dealen»: Stiftelsen skulle få en ekstrabevilgning på 500 000 kroner over saldert budsjett for 2018, mot at flere andre organisasjoner fikk økt tilskudd eller […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.