Qatar snur i tolvte time: Vil likevel ikke selge alkohol til VM-publikum

TØRRLEGGER VM-STADIONER: Det er ganske utrolig at det ikke forlengst er hamret ut en overenstemmelse om salg og konsum av alkohol under fotball-VM, tolv år etter at mesterskapet – som har en amerikansk bryggerigigant som en av hovedsponsorene – ble tildelt det strengt muslimske landet Qatar, der øl, vin og sprit til vanlig er underlagt strenge restriksjoner. Men publikums tilgang på alkoholholdig drikke har helt til det siste vært gjenstand for en rekke justeringer som tyder på en heftig drakamp i kulissene. 

At den internasjonale fotballfederasjonen langt fra har full kontroll på sitt eget arrangement ble glassklart da myndighetene i Qatar i dag kunngjorde at øl likevel ikke blir å få kjøpt på kampene. Det til tross for at den trykte publikumsguiden allerede har slått fast det motsatte, og på tross av betydelig kontrovers rundt en beslutning tidligere i uka om å flytte tappingen til spesielle, diskrete telt inne på stadionområdene. 

Det er foreløpig uklart hvordan Budweiser, som bruker 75 millioner dollar på å bli profilert under arrangementet, stiller seg til den siste snuoperasjonen (titusener av øltørste fans har heller ikke sendt ut noen pressemelding, men vi tror vi vet hva de synes om å måtte nøye seg med cola og Bud Zero). Og for ordens skyld: VIP-ene skal fortsatt få øl (puh!).

Den tidligere fotballstjerna David Beckham, som får bankkontoen fylt på med 150 millioner dollar for å framsnakke arrangementet, har samtidig levert et av de mest cringe-verdige delene av oppdraget: En videohilsen til en ungdomsfestival i Doha der han erklærer VM for

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.