Qanon var ikke dødt: Mannen som fikk folk til å tro at JFK gjenoppsto, har over hundre tusen følgere

Hva kan flere hundre mennesker som møter opp i Dallas for å se John F. Kennedy senior og junior vende tilbake, lære oss om konspirasjonsteorier og konspirasjonstro?

DET ER NÅ LITT OVER en måned siden flere hundre mennesker samlet seg i sentrum av Dallas, ikke så langt fra stedet der president John F. Kennedy ble skutt i november 1963. Flere hadde kommet langveisfra. De hadde samlet seg for å bevitne at Donald Trump vendte tilbake som president, og tilbakekomsten til John F. Kennedy jr. Sistnevnte er sønnen til den drepte presidenten, og ble om vi skal tro den offisielle versjonen, drept i en flyulykke i 1999. 

Eventuelt var de der for å se den drepte presidenten selv vende tilbake, 104 år gammel, for å overlate presidentembetet til Donald Trump.

Hverken Kennedy junior eller senior dukket noen gang opp. Men ifølge mannen som hadde fått dem til å møte opp i Dallas denne dagen, holdt flere avdøde pop- og rockestjerner konsert sammen samme kveld, forkledd som The Rolling Stones.

Medieprofilen som kaller seg Negative48, heter egentlig Michael Brian Protzman. Han kommer fra staten Washington, og jobbet til ganske nylig i nedrivingsbransjen. Siden mars i år har Telegram-kanalen hans gått fra å ha 1700 til over hundre tusen følgere.

KANALEN ER TILSYNELATENDE et sammensurium av helseråd mot Covid-symptomer (som ikke skyldes koronaviruset), økonomiske råd som i stor grad går ut på å kjøpe jord og leve mest mulig uavhengig av samfunnet, og bibelske referanser. Disse referansene handler ofte om ting som dommedag, Jesu tilbakekomst og hvordan Satan og ondskapen på jorden skal bli beseiret. Det er også mange nyreligiøse henvisninger til tarotkort, astrologi og «det guddommelige feminine».

Ikke minst er Negative48 tilsynelatende svært opptatt av gematri, de...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.