Russlands militære hackere hjalp Trumps valgkamp: Her er de 7 mest dramatiske punktene i fersk tiltale fra USA

  Fredag kveld offentliggjorde USAs justisdepartement tiltalen som utpeker 12 navngitte russiske etterretningsoffiserer som personene bak hackingen av blant andre Hillary Clintons valgkampstab – et angrep som ifølge amerikanernes egne e-tjenester var ment å øke Donald Trumps vinnersjanser og spre mistillit til det amerikanske demokratiet. Les hele tiltaledokumentet her Tiltalen – der Robert Muellers etterforskningsteam formelt knytter militæravdelinger i Moskva direkte til datainnbruddene mot amerikanske politikere og valgmyndigheter i 2016 – kommer under tre døgn før president Donald Trumps første bilaterale toppmøte med Vladimir Putin. Selv om alle de amerikanske etterretnings- og sikkerhetstjenestene som fulgte sporene etter hackingen allerede for halvannet år siden […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.