Politiske traumer, leiesoldater og 1150 timer Tucker Carlson: Her er ukas tv- og lesetips

Redaksjonens ukentlige kulturtips. Du har tilgang til denne artikkelen fordi du er abonnent hos Filter. Takk for det!


BOK: Den sittende amerikanske presidenten er en veteran med 50 års erfaring fra de politiske irrgangene i DC, demokratene sitter på halvparten av setene i Senatet og det politiske etablissementets hender holder igjen i tømmene når verdens mektigste nasjon styres. Men det halvannet året som har gått siden Joe Biden overtok Det ovale kontor har ikke fortonet seg som noen dans på roser for liberals, the Dems eller den urbane eliten i USA: Pandemi, Kongress-stormingen og Joe Bidens til tider høye politiske spill har påført amerikanerne traumer på løpende bånd. New York Times-journalistene Jonathan Martin og Alexander Burns beskriver denne perioden med klassiske amerikanske flue-på-veggen-skildringer (sikkert basert på et uhorvelig antall bakgrunnsintervjuer), og ender med et egentlig ganske forstyrrende inntrykk av hvor nært det politiske systemet i USA er å disintegrere fullstendig.

«This Will Not Pass» (Simon & Schuster) kan du kjøpe som e-bok i kjente amerikanske nettbutikker nå.

DOKUMENTAR: Formelt sett er private, militære selskaper forbudt i Russland. Det har ikke hindret en av Vladimir Putins venner, oligarken Jevgenij Prigozjin, å etablere en stor hær av leiesoldater som har en tendens til å dukke opp i konfliktområder der det ville vært problematisk for offisielle russiske soldater å være – eller gjø...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.