Politikere i USA vil samarbeide med Brasil om etterforskning av Kongress-storming

POLITIKERE I USA OG BRASIL ønsker å samarbeide om etterforskningen at den voldelige stormingen av Kongressen og flere andre statlige bygninger i Brasilia søndag, slik at man kan dra veksler på arbeidet som ble gjort etter stormingen av Kongressen i Washington DC i 2020. Innledende diskusjoner fant sted idet mer enn 70 parlamentsmedlemmer fra de to landene signerte en felles uttalelse som fordømmer antidemokratiske styrker som forsøker å endre valgresultater ved bruk av av vold. «Det er ingen hemmelighet at ytre høyre-agitatorer i Brasil og USA samordner seg for å underminere demokratiet. På samme måte må vi stå sammen i arbeidet for å beskytte det», heter det i uttalelsen.

Det er kjent at Donald Trumps tidligere kampanjesjef Steve Bannon brukte sin podcast for å egge til opprør i Brasil etter at ultrakonservative Jair Bolsonaro tapte presidentvalget i Brasil i oktober, og at han og en annen Trump-medarbeoder, Jason Miller, i møter med Bolsonaros folk oppfordret dem til å bestride valgresultatet.

Opinionsundersøkelser viser at en av fem brasilianere støtter angrepet på Kongressen. Reuters/The Guardian/AFP

DET ER FUNNET FLERE hemmeligstemplede dokumenter et sted som knyttes til president Joe Biden, den andre avsløringen av ikke-reglementert oppbevaring av slikt materiale på tre dager...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.