Politiet sjekket ikke NNPF-medlemsskap – tar selvkritikk

POLITIDIREKTORATET TAR SELVKRITIKK: Politidirektoratet (POD) erkjenner overfor Dagbladet at da de fikk innsynsbegjæringer fra aktivister på Twitter i fjor knyttet til om navngitte polititopper har vært medlem i den omstridte foreningen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) – og derav fått medlemskontingenten trukket av lønnsslippen – så gjorde de ikke annet enn å spørre lederne. Derfor svarte POD at: «Til orientering har ingen av dem vært medlem av NNPF». Men etter at det ble avslørt at assisterende politidirektør Håkon Skulstad «ikke husket» at han hadde vært medlem i den utskjelte foreningen – et medlemskap han altså blankt benektet i Fædrelandsvennen i 2021 – sier POD til avisa at de nå har sjekket opp de nevnte politiledernes eventuelle medlemskap i systemet egenhendig: «Det er beklagelig, og uheldig, at undersøkelsene i forkant av vedtaket ikke var gjort grundigere med tanke på de opplysningene som nå er kommet fram», sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud

I 2021 fikk POD kritikk av Sivilombudet for lang saksbehandlingstid i innsynssaker, og direktoratet innrømmer at saksbehandlingstiden i denne saken også har vært for treg. 


VI GÅR TOM FOR FERSKVANN: FN-rapporten UN World Water Development Report 2023 har havnet i skyggen av klimapanelets synteserapport, men er eksplosiv i innholdet: 3,5 milliarder mennesker opplever det rapporten definerer som «water stress» minst én måned i løpet av året. 26 prosent av klodens befolkning har ikke tilgang til trygt drikkevann og 46 prosent mangler tilgang

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.