Polen og Bulgaria har mistet russisk gass – nå frykter flere EU-land å bli neste

UNGARN BRYTER OLJE-KONSENSUS: EU er fortsatt ikke i stand til å enes om hvordan russisk olje og gass skal fases ut, sier den tyske næringsministeren Robert Habeck etter at EUs energiministere i dag har vært i krisemøter med hverandre for å enes om en forent energipolitisk front mot Russland. Kreml gjorde i forrige uke alvor av å kutte leveransene til to land, Polen og Bulgaria, og flere andre EU-land har nært forestående betalingsfrister og behov for å avklare hvilke ordninger som bryter og ikke bryter unionens sanksjoner mot Russland (i første rekke må det avklares hvordan man skal forholde seg til kravet om at vestlige land skal betale for gass i rubler eller i euro og dollar til private Gazprombank). Ikke alle EU-land er engang enige i at krigsmaktens fossile drivstoffer skal boikottes, slik som Ungarn. «Det ungarske standpunktet når det gjelder enhver olje- og gassembargo er den samme: Vi støtter det ikke», sier en talsmann for Budapest ifølge BBC News.

VIL ENDRE REGLER FOR PENDLERBOLIGER: Stortingets eksterne utvalg som vurderer representantenes økonomiske ordninger skriver i sin første delrapport at tildelingen av pendlerboliger ikke bør styres av hvor representanten er folkeregistrert. Pendlerboligersakene det siste året har vist at mange stortingsrepresentanter får gratis Oslo-bolig selv om de i realiteten eier eller til og med bor til daglig i andre boliger i eller nært byen. Utvalget vil også vurdere om grensen på 40 km fra Stortinget for å få pendlerbolig bør utformes annerledes, skriver VG.


  • Vil du støtte Filte...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.