Partikolleger bygger mistillit-sak mot Boris Johnson

VILLE NORMALT FØRT TIL AVSKJED: Storbritannias utenriksminister Dominic Raab innrømmet i et radiointervju i dag at en statsminister som blir tatt i å lyve i parlamentet normalt vil forventes å søke avskjed. Raabs egen sjef, Boris Johnson, har imidlertid vært ærlig om at han ikke visste festene som ble holdt i tilknytning til statsministerens kontorer under nedstengningen i 2020 var fester, hevder ministeren. Det strider mot det Johnsons tidligere medarbeider Dominic Cummings hevder på sin blogg – at han selv varslet Johnsons sekretær om at arrangementene var i strid med smittevern-reglene og ble forsikret om at de skulle klareres på høyeste hold. Statsministeren har nå opprørske partifeller i parlamentet som jobber for å overbevise nok kolleger om å stemme for mistillit mot ham, ifølge The Guardian.


ANBEFALER IKKE KORONAPASS: Til tross for næringslivets krav om å innføre koronapass «så fort som mulig» i Norge, frarådes et slikt tiltak av FHI. «Etter at omikron har blitt dominerende, og vaksinene har mindre effekt på smittespredning med omikron, mener vi at det er vanskelig å se at koronasertifikat kan bidra til å begrense smittespredning», sier Gunn Peggy Knudsen, assisterende helsedirektør til Filter Nyheter. Les hele saken her.


Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.