FHIs advarsler om koronapass: EU-reglene går på «tvers av» medisinske råd

FHI-direktør Camilla Stoltenberg
I Folkehelseinstituttets gjeldende råd til regjeringen frarådes bruk av koronasertifikat i Norge. Hovedårsaken er at med omikronviruset forsvant de smittevernfaglige begrunnelsene for å innføre et slikt tiltak. – Etter at omikron har blitt dominerende, og vaksinene har mindre effekt på smittespredning med omikron, mener vi at det er vanskelig å se at koronasertifikat kan bidra til å begrense smittespredning, skriver Gunn Peggy Knudsen, assisterende direktør i FHI, i en e-post til Filter Nyheter. FHI har også vurdert om et koronasertifikat, som differensierer mellom vaksinerte og uvaksinerte, bør innføres for å beskytte de uvaksinerte fra alvorlig sykdom eller for å øke vaksinasjonsdekningen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.