Oppskrift fra regjeringens fagfolk: Slik kunne de nådd klimamålet

Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande i spissen for regjeringen under åpningen av Stortinget i høst.
Følgende løfte kom Høyre og Fremskrittspartiet i regjeringserklæringen etter stortingsvalget i 2013: «Regjeringen vil føre en offensiv klimapolitikk og forsterke klimaforliket». Klimaforliket er en avtale om at Norge skal slippe ut klimagasser tilsvarende 45,5 - 47,5 millioner tonn CO2 neste år, i 2020. Det ble alle partiene på Stortinget - minus Frp - enige om for elleve år siden (2008). Status nå? Vi slipper ut nær 53 millioner tonn CO2. Til neste år kommer vi kun ned på 51 millioner tonn, skriver regjeringen i statsbudsjettet. I perioden siden avtalen ble inngått ble utslippene redusert med rett over 7 prosent - men det siste året […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.