Opprydning i korona-tøvet, Boris-mashup og den beste Putin-boka akkurat nå

  • Filter Anbefaler er redaksjonens kulturtips på vei inn i helga.

FAKTASJEKK: Den siste tiden har faktasjekknettstedet Faktisk.no publisert en lang rekke saker som viser hvor mye misvisende koronainformasjon og -konspirasjonsteorier som spres i både åpne og lukkede forum. Blant annet har nettstedet gått gjennom hvordan anti-vaksere sammenligner seg med jødene under krigen og hvordan tallene om dødsfall og alvorlige bivirkninger etter vaksinen misforstås. Faktisk skriver også interessant om hvorfor norske sykehus ikke «fylles opp» av vaksinerte på grunn av bivirkninger, og tilbakeviser at 107 av 100 000 personer ikke har fått alvorlige bivirkninger av vaksinene – slik et bilde som er spredt flere steder påstår. Etter spekulasjoner har også assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad måttet fortelle til nettstedet at, jo, han er fullvaksinert. Hele serien «Vaksiner. Faktisk» finner du her.

SATIRE: Du er fryktelig travel hvis ikke du har tid til fire minutters mashup mellom krimserien «Line of Duty» og Boris Johnsons bortforklaringer for partyskandalen i 10 Downing Street. Den gikk nylig viralt etter å ha blitt delt av en av seriens manusforfattere. «Mother of God, you must think we were born yesterday, fella» er opprinnelig postet av kunstnerkollektivet Led by Donkeys.

LANGLESNING: I motsetning til i sjakk eller backgammon må deltakerne i et parti poker tolke motpartens trekk (eller bud) uten informasjon om hvilke kort de faktisk har på hånda. Det reiser...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.