Oppdater deg på fem minutter: De 8 viktigste nyhetene fra helga

SYRIA: Israelske styrker – på forespørsel fra USA og en rekke europeiske land – har evakuert omlag 800 hjelpearbeidere fra organisasjonen Hvite hjelmer fra Syria fordi det var ventet at de kom til å bli mål for syriske styrker på frammarsj i Quneitra-provinsen. Det er ventet at syrerne vil få asyl i blant andre Storbritannia, Tyskland og Canada. (DW)

USA: President Donald Trump trappet natt til mandag opp krigsretorikken mot Iran med en twittermelding i blokkbokstaver (se nedenfor), som svar på at president Hassan Rouhani søndag uttalte at USA for alltid vil angre hvis landet «leker med løvens hale» og at «en krig med Iran er alle krigers mor og fred med Iran er all freds mor». (New York Times)

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1021234525626609666 SVERIGE: Minst ni europeiske land bistår nå Sverige med mannskaper og slukningsutstyr i kampen mot de store skogbrannene som herjer flere steder i landet. Totalt pågår 26 branner mandag formiddag – de mest alvorlige i Västernorrland, Gävleborg, Jämtland og Dalarna. (SVT) CANADA: En ung kvinne er død og ei jente i niårsalderen er kritisk skadd etter at en mann skjøt 14 personer på gata i Toronto. Gjerningsmannen er død og hans eventuelle motiv er ikke kjent. (Toronto Star) NORGE: Ordskiftet rundt sjuårsdagen for 22. juli-angrepene var preget av reaksjonene på Aftenposten...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.