Onsdag 8. juni på tre minutter: Stortinget stemmer for tastaturavlytting og Per Sandberg får oppmerksomhet i Danmark

(Foto: Regjeringen.no)

Danmark opererer visst med helt andre tall på flyvetid for de nye F35-jagerflyene enn Norge, de som ennå ikke har lest Jan Arild Snoens farvel til Høyre må gjøre det, og jeg forlanger at skipsreder Herbjørn Hansson får sitt eget talkshow ettergårsdagens Dagsnytt 18-opptreden. Ellers:   Fordi terror - Jeg sier ikke at dette gjør at vi får et overvåkningssamfunn, men vi tar nå en del ganske store steg i feil retning, sa Sveinung Rotevatn (V) i Stortinget i dag, om at et stort stortingsflertall nå gir politiet adgang til såkalt dataavlesing. Lovendringen innebærer for eksempel at PST, før det har skjedd noe straffbart, kan bryte seg inn i en mistenkts telefon eller pc for å avlese all aktivitet (som tastetrykk), og ikke bare hva som lagres eller kommuniseres til andre. Ordinært politi vil få bruke dataavlesing i et bredt spekter av alvorlige etterforskninger (med skjellig grunn). Datatilsynet, en rekke jurister, Venstre og SV har advart mot et "tankepoliti". Anders Anundsen så fornøyd ut da han forlot stortingsssalen i dag, selv om også Frp og Høyre er enige i at statsråden gikk for langt da han foreslo å tillate dataavlesing helt ned til saker om simpel narkotikaforbrytelse.   Endelig ordentlig valgkamp Etter nattas sluttstrek for primærvalgkampen i USA (selv jeg gikk lei på slutten), er det trolig bare Klassekampen som vil betvi...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.