Onsdag 27. april på tre minutter: Telenor-ansatt i Vimpelcom luktet korrupsjon og Sverige nedjusterer asylsøkertall

(Skjermdump: Fox News)

Vi er spent på hvor mange internasjonale skandaler Trump kan utløse med kveldens tale. Ellers:   Citius, altius, fortius Amnesty slår alarm om ultravoldelig brasiliansk politi i forkant av OL i Rio om noen måneder. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen tok politifolk livet av 645 mennesker bare i fjor, hvorav 307 i Rio alene. Det er i hovedsak i gjengbekjempelse i favelaene politiet stadig oftere skyter først og spør etterpå. Det ligger an til interessante idrettsleker – i et land i kraftig resesjon, der presidenten er i ferd med å stilles for riksrett akkompagnert av gateopptøyer, parallelt med bekjempelsen av Zika-viruset og altså et politi som ikke tar menneskerettigheter så høytidelig.   Håp for Sør-Sudan Etter åtte måneder med tautrekking og stadige utsettelser den siste uka, ankom opprørslederen Riek Machar i går omsider Sør-Sudan fra eksil, for å bli sverget inn som visepresident. Effektueringen av denne delen av fredsavtalen med president Salva Kiir er kritisk i forsøket på å stanse hoveddelen av borgerkrigen,mellom to etniske grupper som de to respektive lederne representerer. Det var Kiirs anklager mot Machar om kuppforsøk i 2013 som ble starten på den gruoppvekkende blodige krigen.   Kvekket som en and Det «lukter som og ligner korrupsjon», skrev en norsk varsler i Vimpelcom i én av flere eposter om temaet i 2011 som flere Telenor-topper fikk innsyn i, ifølge DN. I bekymringsmeldingene skrev vedkommende også at han var «veldig ukomfortabel» med kontrakter som seinere viste seg å være knyttet til bestikkelser i Usbekistan, og sammenlignet til og med konsulentavtalen med en tidlige...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.