Onsdag 18. mai på tre minutter: Allah-pauser i Oslo tingrett, sykehuskollaps i Venezuela og Trumps kvinnehistorier

(Arkivfoto: Gage Skidmore)

Verden har ikke stått stille i pinsehelga:   Barna dør i politisk tautrekking Etter at president Nicolas Maduro tirsdag erklærte en 60 dager lang unntakstilstand i Venzuela begrunnet med den økonomiske krisen, svarte opposisjonsleder Henrique Capriles med å oppfordre hæren til å i stedet ta «konstitusjonens side», samtidig som han ba folket om å ignorere dekretet fordi det er grunnlovsstridig. Kollapsen i økonomien har blant annet rammet helsevesenet - der sykehus  mangler medisiner, hygieneartikler, røntgenmaskiner, oksygentanker og mat samtidig som de rammes av strømbrudd og underbemanning. Reportere fra New York Times beskrev søndag hvordan spedbarn dør unødvendig hver dag, pasienter blir liggende på sykehusgulvet i sitt eget blod, og leger som mangler såpe og hansker.   Oslopakke i motbakke Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gjentok etter «informasjonsmøtet» med Raymond Johansen og resten av forhandlingsutvalget i morges at det ikke er aktuelt å forhandle E18 ut av Oslopakke 3. «Så spørs det hva vi snakker om. Er det et prosjekt til 20 milliarder, eller et til 40? Det er to helt forskjellige ting», svarte Johansen til Aftenposten.   Israel angriper ytringsfriheten Den israelske organisasjonen Breaking the silence blir nå angrepet rettslig av staten, som hevder menneskerettsaktivistene må

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.