Også «suksesslandene» er i fare: Smittevekst går i bølger

Til venstre: Folk bor tett i Hongkongs skyskrapere. Til høyre: Slik ser det ut på et rom i «S11» i Singapore, ifølge nettsidene til et av selskapene som tilbyr overnatting til gjestearbeidere.
Hong Kong, Singapore og Sør-Korea har alle blitt holdt frem som foregangsland for håndtering av koronaviruset – De asiatiske landene har klart å undertrykke epidemien uten å stenge samfunnet, slik Kina og mange vestlige land, inkludert Norge, i mer eller mindre grad har gjort. Metoden har vært tidlig, massiv og velorganisert testing, nitid oppsporing og isolering av smittede, karantene for personer som har vært i nær kontakt med smittede. Et velutviklet og tett samarbeid på tvers av departementer, etater og institusjoner har også vært viktig. Verdens Helseorganisasjon (WHO) har holdt grepene opp som ny gullstandard for håndtering av pandemien. Les […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.