DE KRITISKE DØGNENE: Taiwan vs Norge – Slik får Kinas naboland det til

Utviklingen av koronasmittede i Taiwan og Norge fram til 13. mars. Kilde: Johns Hopkins CSSE. Grafikk: Kartoteket.
Øya Taiwan ligger rett utenfor Kina. Årlig strømmer det nærmere 3 millioner kinesere til og fra den demokratiske øystaten, den 19. største økonomien i verden. Da koronaviruset brøt ut i Wuhan i desember, lå alt til rette for at Taiwan skulle bli hardt rammet. Det skjedde ikke. Sjekk forskjellen på utviklingskurven i Taiwan sammenliknet med Norge - et land med langt flere reisende fra Kina, enn det vi har fra Italia og Østerrike i løpet av et år:    Hvordan får Taiwan det til? Svaret er rask og kontant reaksjon og restriksjon overfor innreise fra smitte-steder, samt brutale sanksjoner […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.