Nytt Ebola-utbrudd: Slik kan viruset spre seg til andre land

Markedet i Mbandaka ved Kongofloden Bildet er fra 2011.
Husker du Ebola-panikken i 2014? Nå har skrekk-viruset brutt ut igjen, og Verdens Helseorganisasjon (WHO) vurderte fredag å erklære det for en alvorlig hendelse av betydning for internasjonal folkehelse. Her er det viktigste du må vite om viruset, epidemien og tiltakene: Hva er Ebola, og hvorfor er det så farlig?   Ebola er et virus som finnes fem ulike varianter. Dødeligheten er høy: 11 000 av de 28 616 smittede i ebolautbruddet i Guinea, Liberia og Sierra Leone i 2014 og 2015 døde av sykdommen. WHO oppgir dødelighet til generelt 50 prosent. Dødeligheten ved utbrudd i ulike land har variert fra […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.