Nynazisten Jack (23) skulle drepe politiker med machete

Nynazisten Jack Renshaw (23) har tilstått planlegging av en terrorhandling.

Da Labour-politikeren Jo Cox ble skutt, knivstukket og drept av en «Britain first»-ropende høyreekstremist utenfor et bibliotek i West Yorkshire for to år siden, ble morderen hyllet i flere Twitter-meldinger fra den nynazistiske gruppa National Action. National Action ble siden karakterisert som en antisemittisk, rasistisk og homofob terrororganisasjon av britiske myndigheter. Som den første høyreekstreme grupperingen siden krigen, ble den forbudt ved lov i 2016. Nå har tidligere National Action-talsmann Jack Renshaw (23), som også har vært en sentral person i ungdomsbevegelsen til islamfiendtlige British National Party, innrømmet planleggingen av to andre drap. [caption id="attachment_3676" align="alignnone" width="680"] Jack Renshaw under en National Action-demonstrasjon.[/caption] Innrømmelsene kom under en seks uker lang rettssak i London, der totalt seks menn har stått tiltalt for planlegging av en terrorhandling, drapstrusler og medlemskap i den forbudte National Action-organisasjonen.

  • I rettssaken kom det frem at Labour-politikeren Rosie Cooper skulle drepes med en 49 centimeter lang machete, som Jack Renshaw hadde kjøpt for 54 pund.
  • Motivet var politisk: Renshaw mente at Cooper representerte den samme innvandringspolitikken som avdøde Jo Cox og ville sende «en melding til myndighetene» om at «hvis du slår en hund lenge nok, vil den til slutt bite».
  • En de...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.