Nynazisten Jack (23) skulle drepe politiker med machete

Nynazisten Jack Renshaw (23) har tilstått planlegging av en terrorhandling.
Da Labour-politikeren Jo Cox ble skutt, knivstukket og drept av en «Britain first»-ropende høyreekstremist utenfor et bibliotek i West Yorkshire for to år siden, ble morderen hyllet i flere Twitter-meldinger fra den nynazistiske gruppa National Action. National Action ble siden karakterisert som en antisemittisk, rasistisk og homofob terrororganisasjon av britiske myndigheter. Som den første høyreekstreme grupperingen siden krigen, ble den forbudt ved lov i 2016. Nå har tidligere National Action-talsmann Jack Renshaw (23), som også har vært en sentral person i ungdomsbevegelsen til islamfiendtlige British National Party, innrømmet planleggingen av to andre drap. Innrømmelsene kom under en seks uker lang rettssak i London, der […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.