Nynazist i «Nordisk motstandsbevegelse» siktet for dødsvold og bombemann i New York drev restaurant

Carl I. Hagen mener Erna Solberg «faller sine statsråder i ryggen»og «ydmyker Frp-statsrådene i saker som er viktige for Frp», i Moskva var valgdeltagelsen nede i 28 prosent, og Ubaydullah Hussain er tiltalt for verving av fremmedkrigere til IS i Norge . Ellers:

Nynazist siktet for dødsvold
28 år gamle Jimi Joonas Karttunen døde fredag på sykehus av hodeskader, etter at han forrige lørdag skal ha blitt utsatt for vold fra en eller flere nynazister i «Den nordiske motstandsbevegelsen»under en markering i Helsingfors. Karttunen var trolig mannen som ble liggende blodig på bakken i et sammenstøt som ble filmet av høyreekstremistene og lagt ut på Youtube i etterkant. «På grunn av banning, rop og trusler ble en av våre aktivister tvunget til å avgi en rask disiplinering», skrev den finske fløyen av høyreekstremistene på nettet i etterkant, ifølge Hufvudstadsbladet. (Omfattende dekning av saken her) Nynazisten som er pågrepet i saken har et langt rulleblad, skal være kjent som fotballhooligan, og er samme person som søkte politiet om tillatelse til markeringen i Helsingfors. «Den nordiske motstandsbevegelsen» har også noen titalls medlemmer i Norge, men de fleste av dem var forrige helg i Telemark for å drive nærkamptrening, planlegge å «knuse homolobbyen» og lære om kryptert kommunikasjon.

nmr-propaganda
Nordisk motstandsbevegelse brukte voldshendelsen i Helsingfors i skrytefilmen som senere ble lagt ut på Youtube.

 

Bombemann ennå på frifot 
Den afghanskfødte amerikaneren Ahmad Khan Rahami (28) er pågrepet etter eksplosjonene og bombefunnene i New York og New Jersey i helga. Seint søndag kveld lokal tid ble det funnet flere sprengladninger i en ryggsekk i et lite trafikkert område av bydelen Elizabeth i New Jersey, som også er Rahamis hjemsted. Det var den fjerde bomben/bombefunnet på et drøyt døgn. Først gikk en såkalt rørbombe av i en søppelkasse ved et veldedighetsløp for US Marines i New Jersey lørdag formiddag, rett før løpet startet (ingen skadde). Natt til søndag ble 29 personer lettere/moderat skadd av en bombe på fortauet i Chelsea midt i utelivet på Manhattan, før det ble funnet en udetonert trykkoker-bombe fire kvartaler unna. Det ble brukt ulike typer sprengstoff og innretninger i New Jersey og Manhattan. Angrepene kom samme dag som Dahir A. Adan (22) stakk ni mennesker med kniv på et kjøpesenter i Minnesota (alle overlevde). Mens IS etter kort tid forsøkte å knytte seg til knivmannen, har ingen grupperinger per i ettermiddag påberopt seg ansvar for hendelsene i NYC/New Jersey.

 

Folkevandringen
Storbritannias statsminister Theresa May vil i dag advare verdens øvrige statsledere mot ukontrollert migrasjon når FN avholder toppmøte i New York, med de siste åras store folkevandringer som tema. May argumenterer for at dagens system utsetter migrantene for store farer, og vil gå inn for å gjøre det lettere å søke asyl i første ankomstland, et klarere skille mellom flyktninger og økonomiske migranter, samt understreke selvstendige staters rett til å beskytte sine grenser, skriver The Guardian. Norge deltar også på toppmøtet, og skulle på sin side ønsket seg sterkere forpliktelser fra FN-land for  å kunne sende grunnløse asylsøkere raskt tilbake til hjemlandet.

 

Need to know-basis
Rune Bjerke sitter trygt, er vel egentlig oppsummeringen etter granskningen av skatteparadis-flørten i DNB Luxembourg. Mediedekningen av saken er nesten fraværende etter helga. Ifølge advokatfirmaet Hjort, som la fram rapporten fredag, er det ikke holdepunkter for at skatteparadis-løsningen ble bragt opp til «konsernsjefen, konsernledermøtet eller konsernstyrene» før Panama Papers-lekkasjen. Granskerne har heller ikke funnet dokumentasjon for at ansvarlig konserndirektør fikk vite om Mossack Fonseca-avtalen før den kom i stand, men mener han skulle tatt affære i 2008.

 

Ha en fortsatt fin mandag!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter