Dette er de viktigste sakene vi i Filter Nyheter er opptatt av torsdag 18. februar 2016. (Klikk her for å abonnere, så får du nyhetsbrevet rett i innboksen hver dag.)

Kickstart
På verdensbasis startet dette året 1,13 grader varmere enn temperaturgjennomsnittet for januar årene 1951-1980. Det er den varmeste januarmåneden som noensinne er målt og det største registrerte månedsavviket. Lengst inn i Arktis, nord for 75. breddegrad, har NASA beregnet temperaturen til å ligge hele sju grader over gjennomsnittet. 2016 har dermed fått en knallstart for dem som er opptatt av å slå 2015 og 2014, som har de foregående rekordene for årsgjennomsnitt.

 

Storbritannias EU-framtid i det blå
Etter seks måneder med forhandlinger ser David Cameron ut til å ha mislyktes med å få gjennomslag for sine viktigste krav blant EU-lederne før toppmøtet i Brüssel i kveld, om Storbritannias framtid i unionen. Det framgår av et utkast til reformavtale som ble lekket til flere britiske aviser i formiddag. (Her er hele utkastet) Ifølge The Guardian har uenighetene bare blitt større på enkelte områder. Cameron er politisk avhengig av en avtale for å kunne presentere et «reformert EU» han kan anbefale velgerne i den kommende britiske folkeavstemningen.