Nyhetssveip tirsdag 23. februar: Frp støtter Odins soldater og Trump vil denge demonstranter

Det ligger an til flere friske politiske debatter i dag. Her er noe av det viktigste tirsdag 23. februar:  

Frp støtter «Odins Soldater»

Jan Arild Ellingsen (Frp) i justiskomiteen gir ros til innvandringsmotstanderne som for tida «patruljerer» flere norske byer i svarte uniformer nattestid etter inspirasjon fra en finsk nynazist. Frp regner «Odins soldater» som «et positivt bidrag». «Fremskrittspartiet gir selvfølgelig ikke noen ubegrenset tillit til Odins soldater, men det er altså sånn at vi tidvis har et bybilde som ingen ønsker seg, hvor det begås kriminalitet og det begås andre handlinger vi ikke ønsker oss og der politiet ikke har nok ressurser til å gjøre jobben. Der synes i hvert fall vi at enhver borger som ønsker å bidra til å redusere utrygghet, redusere kriminaliteten, bør få honnør nettopp for det», sa Ellingsen på Politisk kvarter i morges. Hadia Tajik (Ap), leder i justiskomiteen, peker på bevegelsens nynazistkobling og likestiller Frps holdning til Odins Soldater med å mene at det ville vært greit om islamister uniformerte seg og opptrådte i borgervernlignende grupper i Norge.  

Kaos på Hellas-grensa

Rundt ti tusen mennesker er strandet i Hellas, hovedsaklig nord i landet, etter at Makedonia valgte å stenge grensa midlertidig (fordi Serbia har gjort det samme) og slik har brutt opp «balkanruten» for flyktninger og migranter. Den greske innvandringsministeren tordner mot nabolandene og EU – og retter særlig pekefingeren mot Tsjekkia, Polen, Ungar...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.