Nyhetssveip tirsdag 15. mars: Det du ikke fikk med deg i skyggen av Breivik-rettsaken

Tre minutter, så er du oppdatert på blant annet KrFs nye kontantstøtte-utspill, opptakten til nattas Trump-parade og lyspunktet i Syria. (Dette er en versjon av eposten mange hundre lesere får direkte i innboksen hver formiddag. Meld deg på her!)   Det er litt seigt å skrive nyhetsbrev med Skien-rettssaken på øret (ABB preger forsidene på internasjonale nettaviser etter å ha startet dagen med nazihilsen), men vi prøver:   Putins uventede retrett Russland etterlater Assad i langt større grad til seg selv etter gårsdagens plutselige kunngjøring om at russiske styrker trekkes ut fordi «hovedmålsetningene“ i Syria er oppnådd. Det skjedde samtidig som de indirekte fredsforhandlingene i Geneve, mellom det syriske regimet og opposisjonen, startet opp igjen. De fleste vestlige myndigheter og analytikere har forsiktig tro på at Putin nå har lagt alvorlig press på Assad for en politisk løsning. Russerne har gjennomført flere hundre luftangrep de siste månedene, mange av dem bombinger som har rammet sivile og støttet Assad i hans borgerkrig i stedet for uttalte mål om å bidra i kampen mot IS.   Tviholder på kontantstøtte 2.0 KrFs programkomité, med Dagrun Eriksen i spissen, foreslår kontantstøtte på speed - at mottakere for eksempel kan bruke støtten over seks måneder og få 12 000 kroner i stedet for 6000 i månedsutbetaling. Eriksen mener grepet gir mer likestilling fordi flere fedre da vil bruke kontantstøtten.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.