Nyhetssveip onsdag 30. mars: Norsk imam blir omsider kalt inn på bønneteppet og Aftenposten-spaltist idioterklæres

God ettermiddag! Her er noe av det vi synes er mest interessant i dag:   Kalt inn på bønneteppet Nehmat Ali Shah, hovedimam ved Norges viktigste moské, Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo, brukte påska til å på nytt hylle den islamistiske attentatmannen Mumtaz Qadri, denne gang ved å holde appell under en anti-blasfemi-demonstrasjon i Pakistan.Nå blir den konservative imamen kalt inn på teppet til moskéstyret, om man skal tro forstander Ghulam Sarwar, som uttaler at moskeen tar avstand fra Qadri-støttemarkeringene. Shah er en nøkkelperson i mangeårige maktkamp ved Jamaat E-Ahle-Sunnat, konflikter som i 2014 resulterte i at imamen ble forsøkt drept utenfor eget hjem på Grønland.   Drammen - Norges Molenbeek? Frps Mazyar Keshvari (som forøvrig kaller imam-saken «oppfordring til terror») mener det allerede har vokst fram parallellsamfunn med innvandrere flere steder i Norge. «Det er dessverre en økende trend som kan bli katastrofal om vi ikke gjør noe», sier han til Klassekampen. Han peker på Grønland, Groruddalen, Søndre Nordstrand og deler av Drammen som steder der det «finnes mange mennesker som ikke forholder seg til eller deltar i de norske samfunnet». Keshvari knytter også radikal islam og terror til framvekst av parallellsamfunn, men presiserer at det ikke er eneste faktor. Apropos: Frank Rossavik skrev i påsken en god kommentar om Molenbeek, Schaerbeek og parallellsamfunn i andre europeiske byer.   Ser frivi...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.