Nyhetssveip onsdag 30. mars: Norsk imam blir omsider kalt inn på bønneteppet og Aftenposten-spaltist idioterklæres

God ettermiddag! Her er noe av det vi synes er mest interessant i dag:

 

Kalt inn på bønneteppet
Nehmat Ali Shah, hovedimam ved Norges viktigste moské, Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo, brukte påska til å på nytt hylle den islamistiske attentatmannen Mumtaz Qadri, denne gang ved å holde appell under en anti-blasfemi-demonstrasjon i Pakistan.Nå blir den konservative imamen kalt inn på teppet til moskéstyret, om man skal tro forstander Ghulam Sarwar, som uttaler at moskeen tar avstand fra Qadri-støttemarkeringene. Shah er en nøkkelperson i mangeårige maktkamp ved Jamaat E-Ahle-Sunnat, konflikter som i 2014 resulterte i at imamen ble forsøkt drept utenfor eget hjem på Grønland.

 

Drammen – Norges Molenbeek?
Frps Mazyar Keshvari (som forøvrig kaller imam-saken «oppfordring til terror») mener det allerede har vokst fram parallellsamfunn med innvandrere flere steder i Norge. «Det er dessverre en økende trend som kan bli katastrofal om vi ikke gjør noe», sier han til Klassekampen. Han peker på Grønland, Groruddalen, Søndre Nordstrand og deler av Drammen som steder der det «finnes mange mennesker som ikke forholder seg til eller deltar i de norske samfunnet». Keshvari knytter også radikal islam og terror til framvekst av parallellsamfunn, men presiserer at det ikke er eneste faktor. Apropos: Frank Rossavik skrev i påsken en god kommentar om Molenbeek, Schaerbeek og parallellsamfunn i andre europeiske byer.

 

Ser frivillig ledighet
Arbeidsledigheten i Norge har overraskende steget til 4,8 prosent – betydelig høyere enn regjeringens anslag i statsbudsjettet på 4,5 prosent. Ifølge SSBs anslag står nå 134 000 nordmenn uten jobb, en økning på 47 000 fra mai 2014. I Stortingets spørretime i dag prøvde Ap å knytte lavt antall nye arbeidsplasser til regjeringens kutt i formueskatten, mens finansminister Siv Jensen uttalte at det tar tid før arbeidsmarkedstiltakene virker. Samtidig peker Danske Bank i sin makrorapport «Nordic Outlook» på det de kaller frivillig ledighet – at arbeidsløse fra oljesektoren i Rogaland ikke er villig til å søke ledige stillinger i andre landsdeler og andre næringer.

 

Korrupsjonsmistanken i Angola vokser
Dagbladet skriver i dag at også de spanske og franske oljegigantene Repsol og Total innrømmer å ha gitt millionbeløp til det mystiske forskningssenteret i Angola som neppe eksisterer. Fra før er det kjent at Statoil har betalt hele 715 millioner kroner i støtte til senteret og «sosiale bidrag», penger som nordmennene ikke aner hvor er i dag.

 

Nyttig idiot
Venstreside-kommentator (og SV-er) Andreas Christiansen Halse har hisset opp flere Ap-profiler kraftig etter en kommentar om at sosialdemokratene står klare til å samarbeide med Norges svar på Ted Cruz eller Donald Trump (les: Krf) når det kommer til abort. Han peker blant annet på oslobyråd Geir Lippestad som eksempel på at«det er krefter i Ap som på ingen måte har  på seg røde strømper i abortspørsmålet». Tonje Brenna mener Halse er «på bærtur» mens Martin Henriksen mener han driver med konspirasjonsteorier. Halse besvarer motbøren på Facebook med et Einar Førde-sitat: «Ein lyt stella seg slik at ein blir idioterklært frå tid til annan. Ellers blir livet for kjedelig»

 

Verden går framover
Om du har venner eller familie som bruker penger på å få stukket nåler i oppdiktede energibaner i kroppen, kan det være på tide meden diskret påminnelse om at det nok ikke har noen annen virkning enn placebo. Det statlige britiske folkehelseinstittuttet, NICE, har i sine nye retningslinjer luket ut akupunktur som mulig behandlingsmetode for ryggsmerter og isjias, og fraråder nå den uvitenskapelige metoden på grunn av forskningsoppsummeringer som ikke indikerer noen effekt.

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter