Nyhetssveip torsdag 3. mars: Video av Gyldent daggry-bråk i EU-parlamentet og Frankrikes trussel mot britiske «nei»-velgere

Samt ny, god måling for Frp og regjeringen. Dette er torsdag 3. mars, på tre minutter:

Cameron får hjelp av fransk minister

Frankrike truer med å de facto flytte flyktningleiren «Jungelen» til Storbritanniahvis britene går ut av EU. Det kan bli resultatet om franskmennene forkaster en bilateral avtale som gjør at alt grensepoliti-arbeid skjer i Calais, før migranter når Storbritannia. Utspillet vil bli brukt for alt det er verdt av David Cameron når han gjester Frankrike seinere denne uka.Statsministeren har tidligere uttalt at tusenvis av flyktninger vil ende opp på britenes side av kanalen om resultatet av folkeavstemningen i sommer blir «Brexit»  

Hevder sju ble IS-rekruttert av Ubaydullah

Politiets sikkerhetstjeneste mener den norske islamisten Ubaydullah Hussainkan ha rekruttert sju navngitte menn i Norge til IS i Syria i perioden september 2014 til juni 2015. Det kommer fram i forkant av at varetektsfengslingen av Hussain skal forlenges i dag. Mens IS internasjonalt prøver å knytte til seg «høyt utdannede, kosmopolitiske, universitetsutdannede» menn, skal Hussain ha oppsøkt sårbare og lett påvirkelige personer hvorav flere har straffedommer bak seg.    

Frp i flytsonen

En fersk meningsmåling utført av Norstat for Vårt Land føyer seg inn i trenden med gode målinger for Frp og Høyre. Ap har tilbakegang på 2,3 prosentpoeng på enkeltmålingen, mens SV ser ut...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.