Nyhetssveip torsdag 3. mars: Video av Gyldent daggry-bråk i EU-parlamentet og Frankrikes trussel mot britiske «nei»-velgere

Samt ny, god måling for Frp og regjeringen.

Dette er torsdag 3. mars, på tre minutter:

Cameron får hjelp av fransk minister

Frankrike truer med å de facto flytte flyktningleiren «Jungelen» til Storbritanniahvis britene går ut av EU. Det kan bli resultatet om franskmennene forkaster en bilateral avtale som gjør at alt grensepoliti-arbeid skjer i Calais, før migranter når Storbritannia. Utspillet vil bli brukt for alt det er verdt av David Cameron når han gjester Frankrike seinere denne uka.Statsministeren har tidligere uttalt at tusenvis av flyktninger vil ende opp på britenes side av kanalen om resultatet av folkeavstemningen i sommer blir «Brexit»

 

Hevder sju ble IS-rekruttert av Ubaydullah

Politiets sikkerhetstjeneste mener den norske islamisten Ubaydullah Hussainkan ha rekruttert sju navngitte menn i Norge til IS i Syria i perioden september 2014 til juni 2015. Det kommer fram i forkant av at varetektsfengslingen av Hussain skal forlenges i dag. Mens IS internasjonalt prøver å knytte til seg «høyt utdannede, kosmopolitiske, universitetsutdannede» menn, skal Hussain ha oppsøkt sårbare og lett påvirkelige personer hvorav flere har straffedommer bak seg.

 

 

Frp i flytsonen

En fersk meningsmåling utført av Norstat for Vårt Land føyer seg inn i trenden med gode målinger for Frp og Høyre. Ap har tilbakegang på 2,3 prosentpoeng på enkeltmålingen, mens SV ser ut til å gå fram. På Infacts måling for VG i forrige uke hadde Frp en oppslutning på 16,7 prosent, den beste målingen siden juli 2011.

(Enda flere) straffedømte i asylselskaper

Avisa Dagens Nyheter har nye avsløringer rundt dårlig regulerte «familiehjem»-selskap for enslige asylbarn som har poppet opp i flyktningindustrien i Sverige de siste månedene. Hele 47 personer av de 449 som er tilknyttet slike selskaper er straffedømte, ifølge avisa, og i noen av bedriftene – som er ment å kontrollere og veilede de private mottakene – er samtlige registrerte styrerepresentanter tidligere dømt. Én personer har en dom på seg for å ha skutt med pistol inn i en full bil,  én annen for å ha halshugget en katt og en tredje for å ha truet en kvinne for penger med pistol, for eksempel.

 

 

Bøller i parlamentet

En representant for det (i beste fall) naziflørtende greske fascistpartiet Gyldent daggry stormet i går inn på et møte i Europaparlamentet sammen med et knippe akkrediterte partifeller/håndlangere, for å hindre politikere å diskuterte oppmykning av en gresk lov som hindrer gresktyrkere å organisere seg som «tyrkere». Flere av politikerne i lokalet skal ha fryktet at opptrinnet skulle eskalere til vold, men de truende demonstrantene trakk seg tilbake etter at en rumensk parlamentsrepresentant konfronterte dem i en lengre ordveksling. Gyldent daggry har siden 2014 hatt tre representanter i Europaparlamentet.Videoene fra gårsdagens munnhuggeri viser blant annet en mann med akkreditering påført det karakteristiske nesten-hakekorset til Gyldent daggry som opptrer relativt truende overfor en møtedeltaker:

 

 

Støre vs. Brende
Eks-utenriksministeren og utenriksministeren debatterte flyktningkrisen i Politisk kvarter i morges. Det er mulig jeg bare var for trøtt, men jeg klarte ikke helt å forstå hva Ap og Høyre eventuelt er uenige om  i det utenrikspolitiske perspektivet.

 

(PS! Dette er en versjon av Filter Nyheters daglige nyhetsbrev, som du kan melde deg på her)

 

God lunsj!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter