Nyhetssveip onsdag 2. mars: Norske biler får drivstoff fra palmeolje og demagogen Trump surfer videre

Oppdater deg etter supertirsdagen - og andre viktige saker. For oss tv-seere var det kanskje ikke seierstalene fra presidentkandidatene som var det mest minneverdige i USA i natt, men denne intense ordvekslingen om Ku Klux Klan og Trump i CNNs kommentatorpanel midt i stemmeopptellingen:  

Palmeolje-avfall på tanken Etter et forsøksvis klimavennlig stortingsvedtak om å å blande inn mer biodrivstoff i bensin og diesel, er situasjonen i realiteten at norske bilister kjører rundt på PFDA, et biprodukt fra palmeoljeproduksjon som bidrar til avskoging av regnskogen. NRK får bekreftet PFDA-bruken fra flere av bensinstasjonskjedene. Bakgrunnen er at det ikke er nok biodrivstoff på det internasjonale markedet. Regnskogfondet og Transportøkonomisk institutt mener praksisen kan være verre for miljøet enn om omsetningspåbudet ikke hadde vært der.   Trump-tirsdag Supertirsdagen var Trumps store kveld, uansett hva forsøksvis kontrære kommentatorer prøver å fortelle deg.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.