Nyhetssveip fredag 11. mars: Full granskning av Politiets utlendingsenhet og «grisete men nødvendig» Tyrkia-avtale

(Dette er en versjon av nyhetsbrevet for fredag 11. mars som mange hundre lesere fikk direkte i innboksen tidligere på dagen. Det er gratis å melde seg på).   Full granskning av Politiets utlendingsenhet Spesialenheten for politisaker vurderer å iverksette etterforskning av Politiets utlendingsenhet, etter at hovedverneombudet i etaten har anmeldt påstått overtidsjuks og andre økonomiske forhold blant mellomledere som skal ha attestert hverandre. PU-ledelsen har selv hyret KPMG for en granskning, men det tok over et halvt år fra den interne varslingen til det eksterne revisjonsselskapet ble koblet inn, skriver VG. Hovedverneombudet mener at toppledelsen kan ha forsøkt å skyve saken under teppet, noe PU-sjef Kristin Kvigne avviser.   Tajik om drikking, sex og uærlige muslimer Hadia Tajik langet ut mot hykleri i norske muslimske miljøer da hun deltok på en ytringsfrihetsdebatt i går kveld. Hun viste til den famøse håndsopprekningsvideoen fra Islam Net i 2013 (der forsamlingen blant annet gikk god for dødsstraff og homohat), og uttalte blant annet: – Hadde de blitt spurt «så du på porno i går», måtte de også ha rukket opp hånda, om de hadde vært ærlige. I paneldebatten var forøvrig eks-Jyllandsposten-redaktøren Flemming Rose rystet over en erklæring fra Erna Solberg i fjor, om retten til å ikke utsettes for krenkende ytringer. «Det er forrykt», sa han om statstsministeren, og fikk støtte fra Tajik som sa at hun «aldri ville sagt det der».   Skitten men nødvendig? Aviskommentatorene strever, som resten av Europa, med å få hodet rundt den svært kontroversielle asylavtalen mellom Tyrkia og EU, som snart kan bli en re...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.