TV 2 skal nedbemanne nær 180 årsverk (hvorav 23 i nyhetsavdelingen) og har ennå en «overtallighet» på 113, Jens Stoltenberg beskriver maktkampen med Thorbjørn Jagland i selvbiografien som slippes i morra, Labour-topper river seg i håret over at partiet ennå har et antisemittisme-problem, og presidentkandidat Gary Johnson klarte ikke å nevne én beundringsverdig statsleder i verden. Ellers:


Gasser barn i Darfur

Sudanesiske myndigheter har etter alt å dømme brukt kjemisk krigføring mot sin egen befolkning i Jabel Merra, en avsidesliggende del av Darfur der flere enn 171 landsbyer har blitt helt eller delvis ødelagt av krigføringen bare i år. Det er Amnesty International som har samlet dokumentasjon og øyenvitneskildringer som indikerer at 200-250 mennesker, mange av dem barn, er døde som følge av minst 30 antatte sennepsgass-bombinger – det siste så seint som 9. september. (Hele rapporten her) I tillegg til de døde strever overlevende med pusteproblemer, store blemmer i huden, synsskader og blodig oppkast uten å ha tilgang til medisinsk behandling.
Hemmelig kommunist-business
Whoa: Et av Donald Trumps selskaper gjorde i 1998 forretninger på kommunistiske Cuba, med Trumps kjennskap, stikk i strid med den amerikanske handels-embargoen, ifølge Newsweek. Minst 68 000 dollar ble ifølge magasinet sluset gjennom et konsulentfirma som brukte et veldedighetsprosjekt for å få transaksjonene til å framstå som lovlige i etterkant. Formålet skal ha vært å berede grunnen for kasinohotell-virksomhet på Cuba i fall daværende president Bill Clinton kom til å fortsette oppmykningen av restriksjonene. Sju måneder seinere gjorde Trump sitt første, spede presidentkandidat-forsøk, der en del av lanseringen var å gjøre seg lekker for eksilkubanere i Miami ved å si at han aldri kom til å bruke penger i landet før Fidel Castro var fjernet.

 

Fossil trengsel
Oljeprisen steg med rundt seks prosent, børsene stiger og den norske krona er på sitt sterkeste på over et år etter den overraskende enigheten blant de 14 landene i oljekartellet Opec om å senke produksjonen.  – Vi har tidligere sett tilsvarende bevegelser i oljeprisen uten at kronen har gått i nærheten så mye. Trolig tolker valutamarkedet Opec-avtalen dithen at det gir mer fast grunn for oljeprisen og at risikoen for et betydelig nytt fall er kraftig redusert, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets, ifølge DN.

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter