Nyhetsbrev torsdag 8. mars: Hydro-skandalen i Brasil + Sumaya om «takknemlighetstyrraniet»

KrF utløste altså Olemic Thommessens avgang i morges - her er videoklipp fra stortingspresidentens kunngjøring i Stortinget klokka 10. Ellers: HYDRO-KRISE: Vi i Filter borrer litt i Norsk Hydros versjon etter de antatte lekkasjene fra selskapets aluminaraffineri i den brasilianske delstaten Pará, som konsernsjef Svein Richard Brandtzæg kaller «den mest alvorlige» situasjonen han har opplevd i sin tid som toppleder. Totalt skal rundt 400 familier ha fått drikkevannet sitt forurenset, ifølge det ideelle, men myndighetstilknyttede Evandro Chagas-instituttet, som tok prøver og påviste helseskadelige mineraler langt over grenseverdiene. Vannet hadde en pH-verdi på 10. Hydro hevder fortsatt at det ikke finnes bevis for at forurensningen er Hydros, og mener at årsaken heller kan være kloakk, søppel eller andre fabrikker i området. Samtidig påpeker de at «store deler av Barcarena ikke er asfaltert» og at regnvannet derfor har fått rødlig farge på grunn av jordsmonnet. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.