Nyhetsbrev torsdag 7. juni: Støre mener Solberg «sminket» terrorsak og Trump sutrer over G7-møtet før avreise

DÅRLIG STEMNING: Det brygger opp til mildt sagt svett fellesfotografering og anstrengt småprat i korridorene på G7-toppmøtet i Charlevoix i Canada i morra og lørdag, der Donald Trump altså har gått inn for handelskrig med halve forsamlingen, er i konflikt om Iran-sanksjoner med de fleste, og ser ut til å ha like lite til overs for en del av de andre statslederne som de har for ham. Washington Post bidrar i dag med lekkasjer fra Det hvite hus der Trump de siste dagene skal ha gruet seg til å dra, blant annet fordi han heller vil handels-hevne seg på Justin Trudeau enn å møte ham, har dårlig kjemi med Angela Merkel og synes Theresa May er for politisk korrekt. «Presidenten sa tirsdag til flere rådgivere at møtet kanskje ikke er en god bruk av tiden hans, siden han står diamentralt motsatt fra møtepartene på flere nøkkelområder, og at han ikke har lyst til å bli belært av dem»skriver avisa. Trump ser også på G7-møtet som en distraksjon fra Nord-Korea-møtet (han skal fly direkte fra Quebec til Singapore, der Kim Jong-un etter planen skal møte Trump tirsdag). Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! APROPOS  – DAGENS SITAT: «Didn’t you guys burn down the White House?» (Trump i opphetet telefonsamtale med Canadas statsminister Justin Trudeau om stål- og aluminiums-tollen. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.