Nyhetsbrev torsdag 5. september: Boris-bror går av midt i Brexit-kaoset + Pompøs kritikk av NRK og «Folkeopplysningen»

CHICKEN GAME: Storbritannias statsminister startet dag fem i en allerede passe tøff uke med å se sin egen bror næringsministeren gå ut av regjeringsapparatet fordi han «slites mellom familielojalitet og nasjonens interesser». «Boris Johnson utgjør en så stor trussel at ikke engang hans egen bror stoler på ham», repliserte Labour noen minutter senere. Opprørerne som allerede tirsdag ble kastet ut av Det konservative parti for illojalitet, sørget i går kveld for et stemmetall som i utgangspunktet tvinger Boris Johnson til å be EU om en ny Brexit-utsettelse til over årsskiftet, på tvers av alle løftene om 31. oktober. Johnson svarte med å fremme nyvalg, som aldri hadde en sjanse til å få to tredels flertall mens «no deal»-brexit-spøkelset truer. Anti-no-deal-brexit-lovforslaget (puh!) vil trolig trå i effekt på mandag. Et nyvalg kan ennå være på trappene, men Labour ser ut til å sperre for det til Johnson er ydmyket ved å trå over sin hellige deadline i høst. Den tory-vennlige tabloidavisa The Sun vinklet dette på sin måte i dag, med en forside der et bilde av ei høne med Jeremy Corbyns hode photoshoppet inn var ledsaget av tittelen «Is THIS the most dangerous chicken in Britain?». VALGKAMPEN - 4 DAGER IGJEN

  • Nok en spinnvill meningsmåling for MDG: 20,3 prosent i Oslo – som er større enn Ap på 17,9 prosent. (Poll of polls - sammendraget av de siste målingene – har MDG på 14,2 og Ap på 23,7).

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.