– MIN FEIL: Langt flere Facebook-brukere enn tidligere kjent er direkte berørt av Cambridge Analytica-skandalen. Nå er tallet Facebook oppgir 87 millioner mennesker, som er 37 millioner flere enn den første versjonen. – Vi hadde ikke en bred nok vurdering av hva vi var ansvarlige for, og det var en enorm feil. Det var min feil, sa Mark Zuckerberg i en konferansesamtale med journalister i går. Da han ble presset på om noen får sparket som følge av skandalen, understreket han at han selv er ansvarlig for hva som har skjedd. De nye beklagelsene kommer en uke før han 11. april skal møte til kongresshøring i USA om det enorme datatyveriet.
Bare 17 nordmenn lastet ned appen som ga Cambridge Analytica tilgang til de private opplysningene, opplyser Facebooks norske pressetalsmann til NTB. Teller man med deres Facebook-venner kan det potensielt dreie seg om data om 37 550 nordmenn.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».

NEI TAKK TIL TRØBBEL: Per Sandberg sier til NRK at han takket nei til å bli justisminister – fordi han ikke orker personangrep, en stadig mer uanstendig debatt og at han er «møkk lei av at det stadig dukker opp gamle sitater fra meg». – Det var flere momenter som gjorde at jeg sa nei. Men jeg vil heller si at jeg har sagt ja. Ja til å bli fiskeriminister, for der er det fortsatt mye ugjort, sier nestenjustisministeren.