Nyhetsbrev torsdag 5. april: Facebook presset til ny skanse + Per Sandberg sier han takket nei til justisministerposten

– MIN FEIL: Langt flere Facebook-brukere enn tidligere kjent er direkte berørt av Cambridge Analytica-skandalen. Nå er tallet Facebook oppgir 87 millioner mennesker, som er 37 millioner flere enn den første versjonen. – Vi hadde ikke en bred nok vurdering av hva vi var ansvarlige for, og det var en enorm feil. Det var min feil, sa Mark Zuckerberg i en konferansesamtale med journalister i går. Da han ble presset på om noen får sparket som følge av skandalen, understreket han at han selv er ansvarlig for hva som har skjedd. De nye beklagelsene kommer en uke før han 11. april skal møte til kongresshøring i USA om det enorme datatyveriet. Bare 17 nordmenn lastet ned appen som ga Cambridge Analytica tilgang til de private opplysningene, opplyser Facebooks norske pressetalsmann til NTB. Teller man med deres Facebook-venner kan det potensielt dreie seg om data om 37 550 nordmenn. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started». NEI TAKK TIL TRØBBEL: Per Sandberg sier til NRK at han 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.